Milieu & Arbo

Om het milieu te sparen gebruikt TJ Bedrijfsdiensten neutrale en veilige producten voor interieur en sanitair. Daarbij hanteert zij de sproeimethode: deze werkwijze zorgt met de  juiste dosering voor een gering overschot. Voor frequente reiniging beschouwt TJ Bedrijfsdiensten dit als de beste methode.

Biologisch afbreekbare was-actieve stoffen

De was- en reinigingsmiddelen van TJ Bedrijfsdiensten bevatten uitsluitend biologisch afbreekbare was-actieve stoffen, waarvan de biologische afbreekbaarheid overeenkomstig de EG-richtlijnen is. De producten voor interieur- sanitair- en vloerreiniging zijn fosfaatvrij of -arm.

De juiste dosering

Belangrijk voor het milieu is het voorkomen van overdosering. Ook vanuit kostenbeheersing telt dit natuurlijk mee. De werkplannen van TJ Bedrijfdiensten omvatten daarom doseervoorschriften en duidelijke werkinstructies om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de reinigingsproducten. Goede hulpmiddelen daarbij zijn doseer- en applicatiesystemen, zoals doseerpompen, doseerflessen, doseerdoppen en sproeiflacons.

Arbo-wet en materialen

De medewerkers van TJ Bedrijfsdiensten zijn zorgvuldig geïnstrueerd waar het de Arbo-wet betreft. Ook alle materialen en hulpmiddelen zijn conform de huidige eisen en worden regelmatig door de daartoe bevoegde bedrijven gekeurd. Een rustig idee voor onze opdrachtgevers.

 

Kortom:

  • Schoonmaakorganisatie TJ Bedrijfsdiensten geeft hoge prioriteit aan milieuaspecten.
  • Door een uitgekiend reinigingssysteem past TJ Bedrijfsdiensten in elke  situatie de meest gunstige producten toe.
  • Door een doordachte methodiek (sproeimethode) worden reinigingsproducten zo effectief mogelijk gebruikt. Navulverpakkingen helpen de afvalberg zo klein mogelijk te houden.
  • Goede training en begeleiding van  medewerkers verzekeren een verantwoorde werkwijze en toepassing van de reinigingsproducten.